Mai'ana
Workshop Hawaiiaanse Hula Kahiko | 7 april 2024

Workshop Hawaiiaanse Hula Kahiko | 7 april 2024

Hula Kahiko

In het jaar 1893 werd de Hawaiiaanse monarchie omvergeworpen en ontstond het onderscheid tussen de twee stijlen van traditionele hula. Beide dansvormen, de oude Hula Kahiko en de moderne Hula Auana, worden gechoreografeerd om een poëtische tekst genaamd ‘mele’ uit te beelden. Toch zijn er veel verschillen tussen Hula Kahiko en Hula Auana.
De Hula Kahiko wordt gedanst op gezangen (chants) in het Hawaiiaans, waarvan de melodieën meestal monotoon zijn. De instrumenten zijn traditionele inheemse percussiestukken, trommels zoals een ipu heke (een dubbele kalebas) en hula pahu (trommel gemaakt van haaienhuid en de stam van een kokosnoot). De handbewegingen beschrijven het verhaal dat wordt verteld door de gezangen en zijn eenvoudige, krachtige gebaren. De voeten in deze vorm van hula zijn ook heel eenvoudig, basisbewegingen en gezichtsuitdrukkingen zijn meer ritueel.

Workshop

We beginnen met een warming-up waarin de basisbewegingen van deze dansvorm zijn verwerkt. Daarna leren we stap-voor-stap een Hawaiiaanse hula kahiko. Deze workshop is geschikt voor beginners tot gevorderden. Lees meer over de Power of Aloha dans workshops.

Tijd

12:00-15:00

Datum

Zondag 7 april 2024

Locatie

Heemstede

Adres

Dance Bodyfit Health
Bosboom Toussaint laan 18

Leeftijd

vanaf 12 jaar

Tarief

€22.50 per persoon

Niveau

Beginners en gevorderden