Workshop Hula Auana | 18 april 2021

Aan het eind van de 17e eeuw, toen het reizen per stoomschip populair werd, reisden veel mensen vanuit alle hoeken van de wereld naar Hawaii. Ook de Hawaiianen zelf begonnen te reizen. De Hawaiiaanse klanken en melodieën werden beïnvloed door de Amerikaanse en Europese muziek. Door de westerse invloeden ontwikkelde de hula zich van de traditionele naar een minder formele stijl die nu Hula Auana wordt genoemd.

Hula Auana kenmerkt zich door de vloeiende manier van dansen. De handbewegingen zijn zacht en sierlijk en de basis voetbewegingen kunnen onbeperkt worden gecombineerd. Belangrijk is ook de expressie van het gezicht, waarmee de emoties waarover gezongen wordt in de hula tot uiting komen. Deze stijl van hula wordt begeleid door moderne instrumenten zoals de gitaar, ukelele, bas of piano.

We starten de workshop met een warming-up waarin de basis-bewegingen van de Hula Auana zijn verwerkt. Daarna leren we stap-voor-stap een Hula Auana. Deze workshop is geschikt voor beginners tot gevorderden.

zondag 18 april 2021
13:00 – 15:30
Haarlem
beginners en gevorderden
vanaf 12 jaar
€ 22,50 per persoon

Reacties zijn gesloten.