Rode draad in mijn leven
Rode draad in mijn leven

Rode draad in mijn leven

De Paoa krijgen en in het kort uitleggen wat Mai’Ana en dansen voor mij betekent is best een uitdaging. Polynesisch dansen en Hawai’i zijn samen een rode draad in mijn leven, een passie die onlosmakelijk met mij verbonden is en iedereen die mij kent weet dat. Ik praat er dan ook graag en uitgebreid over. Maar nu ik hier mag vertellen wat het voor mij betekent dan komt er 1 woord op: Dankbaarheid.

Ik ben dankbaar voor de ontelbare optredens in binnen- en buitenland. Een geweldig leven naast het normale leuke leven. De hilarische road trips, de opzwepende muziek, spotlights, het plezier, de adrenaline, het publiek en applaus. We hadden er een real life soap van kunnen maken…

Voor de vele reizen naar Hawai’i, de mooie lessen en zware trainingen die onze Kumus (leraren) aan ons hebben gegeven. De wedstrijden en optredens daar. De vrienden die oprecht familie zijn geworden. Voor het hebben van een tweede thuis in Hawai’i.

Dankbaar voor de kracht, sierlijkheid, energie, uitdaging, flexibiliteit en ontspanning die het dansen mij geeft. Het heelt mij… telkens weer…soms drijf ik even af omdat ik geen tijd en energie heb maar dan voel ik weer dat het mij juist oplaadt; lichamelijk, mentaal en spiritueel. Door het dansen ben je zo bewust van je eigen lichaam, je gevoel en emoties en daardoor ‘present and grounded’. Hoe mooi is het om dit te mogen ervaren en delen met anderen.

Zo dankbaar voor halau hula o’ Mai’Ana! Mijn Ohana waar ik trots op ben. Een sisterhood waar zoveel passie en Aloha in huist. De Keikis van vroeger die gegroeid zijn tot fantastische danseressen en op elk vlak voortzetten wat de first generation heeft ingezet. Onze Kumu Conchita voor het doorzettingsvermogen, de inspiratie, kracht, liefde en wijsheid die zij ons al vele jaren geeft. Wat een power of Aloha!!

Ik zou er nog veel meer over kunnen zeggen maar deze quote omschrijft het gevoel.

Hula expresses all we see, smell, taste, touch, feel and experience.
It is joy, sorrow, courage and fear

Mahalo ke akua!

Me ke aloha pumehana,

Mona Mahinalani x