Mai'ana
Workshop Hawaiiaanse Hula Auana | 7 juli 2024

Workshop Hawaiiaanse Hula Auana | 7 juli 2024

Hula Auana

Aan het eind van de 17e eeuw, toen het reizen per stoomschip populair werd, reisden veel mensen vanuit alle hoeken van de wereld naar Hawaii. Ook de Hawaiianen zelf begonnen te reizen. De Hawaiiaanse klanken en melodieën werden beïnvloed door de Amerikaanse en Europese muziek. Door de westerse invloeden ontwikkelde de hula zich van de traditionele naar een minder formele stijl die nu Hula Auana wordt genoemd.

Hula Auana kenmerkt zich door de vloeiende manier van dansen. De handbewegingen zijn zacht en sierlijk en de basis voetbewegingen kunnen onbeperkt worden gecombineerd. Belangrijk is ook de expressie van het gezicht, waarmee de emoties waarover gezongen wordt in de hula tot uiting komen. Deze stijl van hula wordt begeleid door moderne instrumenten zoals de gitaar, ukelele, bas of piano.

Workshop

We beginnen met een warming-up waarin de basisbewegingen van deze dansvorm zijn verwerkt. Daarna leren we stap-voor-stap een Hula Auana. Deze workshop is geschikt voor beginners tot gevorderden. Lees meer over de Power of Aloha dans workshops.

Tijd

12:00-15:00

Datum

Zondag 7 juli 2024

Locatie

Heemstede

Adres

Dance Bodyfit Health
Bosboom Toussaint laan 18

Leeftijd

vanaf 12 jaar

Tarief

€22,50 per persoon

Niveau

Beginners en gevorderden