Doe mee aan de Tahiti Workshop op 26 februari

Tahiti dansvoorstelling

Tahiti dansvoorstelling

Tahiti workshop

Tahiti workshop

Tahiti Drumband

Tahiti Drumband

Kom genieten van een opzwepende dansworkshop en leer alles over de mooie polynesische dans van Tahiti.

Dans op geweldige drumbeats, beweeg je heupen sneller dan ooit tevoren en vier je vrouwelijkheid samen met andere vrouwen!

Over de dans van Tahiti

In de 18e eeuw werd Tahiti ontdekt door het Westen. De samenleving in Tahiti bestond toen uit drie afzonderlijke kaste: ari’ i, ra’ atira en manahune. Deze kasten waren elk onderdeel van een artistiek religieuze orde: De Arioi. Deze orde bestond uit artiesten die optraden en het belangrijkste onderdeel van hun optreden was de dans. De lichamen waren ingesmeerd met zwarte kool om angst aan te jagen of ze droegen prachtige kostuums die bij het verhaal hoorden en werden begeleid door drums, toeres en fa’aketes waardoor het een spectaculair en opzwepende voorstelling werd.

De hedendaagse Tahitiaans dans (ori) is in de loop der jaren gevormd tot een sierlijk, verleidelijke en krachtige dans. In de ori en ook in de ote’ a (groepsdansen), wordt een verhaal uitgebeeld door middel van hand- en heupbewegingen. Die verhalen gaan over alle aspecten van het leven. Er wordt gedanst van vreugde om een bezoeker te verwelkomen, om te bidden tot een god, om de vijand uit te dagen of om een partner te verleiden. De dansen worden nog altijd begeleid door traditionele muziekinstrumenten zoals de opzwepende to’ ere (drum), conch schelpen en neusfluiten.
Er zijn verschillende vormen van ori. Sommigen zijn langzaam en sensueel, andere zijn snel en fantasierijk, maar elke dans vertelt een verhaal over de eilanden, haar inwoners, de tradities en de authentieke spirit, waarbij ’the joy of life’ de allerbelangrijkste factor is.

Wanneer

Zondag 26 februari 2017
10:30 – 13:00
(10:15 deur open. De deur gaat dicht om 10:30 dus wees op tijd!)

Locatie

De Zevende Hemel
Laan van Meerdervoort 190, Den Haag

Bijdrage

per persoon: €40,-
Water en thee staan klaar

Meenemen

Een pareo of grote doek, om rond je heupen te knopen. Zo kun je de heupbewegingen goed zien in de spiegel.
Kleding waar je vrij in kunt bewegen.

Door wie

De workshop wordt gegeven door Conchita en Mahlia Joenoes, zij zijn moeder en dochter en danseressen in de Polynesische dansgroep Mai’ana. Ze treden al jaren op met prachtige dansshows met live percussie.

Voor wie

Voor alle vrouwen! Je hebt geen ervaring in dans nodig.

Geef je op

Stuur een mail naar mila@louloudance.com

Neem gerust contact op voor meer informatie
Laat een berichtje achter of lees wat anderen te vertellen hebben op de Facebookpagina voor de tahiti workshop.

Reacties zijn gesloten.